08.03.2017

Suunnitteletko verkkokaupan perustamista? Osa 2: verkkokauppa-alustan valinta

Kun tarpeet on kartoitettu ja tavoitteet asetettu, on hyvä hetki miettiä verkkokaupan alustan valintaa.
T_PLACEHOLDER_IMAGE

Verkkokauppaohjelmistoja on saatavilla laidasta laitaan: valmiita kuukausimaksullisia ohjelmistoja, maksullisia lisenssiohjelmia sekä ilmaisia verkkokauppaohjelmistoja. Kumpi kiinnostaa sinua enemmän – haluatko täysin kustomoidun verkkokaupan, jonka ohjelmistoa ylläpidät itse vai käyttää valmiiksi ylläpidettyä palvelua, joka on ns. valmis verkkokaupparatkaisu?


Jos haluat asentaa verkkokauppaohjelman omalle palvelimelle, olisi sinulla hyvä olla teknistä osaamista käytössäsi mm. asennuksen ja tietoturvapäivitysten takia. Omalle palvelimelle asennettavaan ohjelmistoon voit tarvittaessa tehdä suuriakin räätälöintejä, jolloin se sopii hyvin juuri sinun tarpeisiisi. Jos olet verkkokauppaa aloittava yritys, voi valmis ylläpidetty palvelu olla sinulle helpompi ratkaisu. Tällöin sinun ei tarvitse käyttää aikaasi teknisten asioiden ratkomiseen, vaan voit keskittyä verkkomyyntiin ja kaupan kehittämiseen.


Kun vertailet eri ohjelmistoja, muistathan selvittää minkälaiset laajennusmahdollisuudet ohjelmistolla on ja mitä lisäpalveluita siihen on saatavilla. Tarkista myös mihin ulkoisiin palveluihin verkkokauppaohjelmisto on integroitu ja minkälaisia kaupan ulkonäön muokkaamiseen liittyviä mahdollisuuksia sinulla on.


AtFlow Oy:n tarjoama Dataflow eCommerce-verkkokauppapohja sopii kaiken kokoisille yrityksille. Alusta on täysin ylläpidetty, ohjelmistopäivitykset tapahtuvat automaattisesti, ja ohjelmisto sisältää useita valmiita integraatioita eri järjestelmiin. Teemme verkkokauppoja myös WooCommerce-alustalla.


Seuraava osa

Osa 3: verkkokaupan toteutus

Lue myös aikaisemmat osat

Osa 1: tarpeet ja tavoitteet