26.10.2023

Muutoksia sähköpostipalveluihimme

Sähköpostipalvelumme sulkeutuu 1.3.2024 mennessä – HUOM! Edellyttää toimia asiakkaalta
Sähköpostipalvelut

Muutoksia atFlow Oy:n sähköpostipalveluissa – HUOM! Edellyttää toimia asiakkaalta

Hyvä asiakkaamme,
 
AtFlow Oy lopettaa omien sähköpostipalveluiden tuottamisen 1.3.2024 mennessä, jolloin sähköpostipalvelumme sulkeutuu. Kaikkien sähköpostipalveluitamme käyttävien asiakkaidemme tulee hankkia verkkotunnuksilleen uusi sähköpostipalvelu. Muutoksesta huolimatta muut verkkotunnukseen liittyvät palvelut, kotisivupalvelut ja verkkokauppapalvelut jatkavat toiminnassa normaalisti. Päätöksen taustalla on varmistus siitä, että voimme jatkossakin taata resurssitehokasta ja laadukasta palvelua asiakkaillemme.
 
Luethan tarkasti tämän viestin, sillä asia vaatii reagointia, jotta sähköpostiosoitteesi jatkavat toiminnassa myös 1.3.2024 jälkeen.

Sähköpostipalvelut jatkossa Hostaanilta

AtFlow Oy on valinnut sähköpostipalveluita tuottavaksi kumppanikseen kotimaisen Hostaan Oy:n, joka tuottaa korkealaatuisia palveluita erinomaisella asiakastuella. Heidän palvelunsa on 100% uusiutuvalla energialla tuotettu, hiilineutraali ja toimintavarmat sähköpostipalvelimet sijaitsevat Suomessa.
 
Yhteistyö Hostaan kanssa ei velvoita atFlow'n asiakkaita ja yhteistyökumppaneita valitsemaan Hostaan Oy:tä sähköpostipalveluntarjoajakseen, vaan yhteistyöllä halutaan tarjota matalan kynnyksen kevyt siirtymä prosessissa.
 
Hostaan Oy tarjoaa helpon tavan siirtyä heidän sähköpostiasiakkaakseen ja halutessanne myös olemassa olevat sähköpostisisällöt voidaan siirtää helposti valmiilla työkalulla heiltä tilattuun palveluun. Hostaan Email-palvelu maksaa:
 
 • 1 sähköpostilaatikolla alk: 1,98€/kk (norm. 2,98€/kk)
 • 5 sähköpostilaatikolla: 4,98€/kk
 • 20 sähköpostilaatikolla: 14,98€/kk
Yhden sähköpostilaatikon pienimmän paketin alennushinta on voimassa ensimmäisen laskutuskauden (valinnan mukaan 12-36 kk), jonka jälkeen palvelu jatkaa normaalihintaisena. Sähköpostilaatikoiden koko on vakiona 1 Gt ja kokoa saa tarvittaessa suurennettua lisäpalveluna seuraavasti (lisähinta sisältää kaikkien laatikoiden kokomuutoksen):
 
 • 2 Gt kokoiset laatikot: +2,00€/kk
 • 3 Gt kokoiset laatikot: +4,00€/kk
 • 5 Gt kokoiset laatikot: +8,00€/kk
 • 10 Gt kokoiset laatikot: +18,00€/kk
Siirtyessänne Hostaan Oy:n sähköpostiasiakkaaksi, sähköpostipalveluiden käyttö jatkuu samaan tapaan kuin ennenkin – samat sähköpostiosoitteet voidaan säilyttää toiminnassa ja sähköpostisisältö saadaan myös tarvittaessa siirrettyä uudelle palvelimelle joustavasti. Huomioitavaa kuitenkin on, että nämä toimenpiteet vaativat aktiivisuutta myös asiakkaalta itseltään eli tarvittavasta uudesta sähköpostipalvelusta tulee:
 
 • Tehdä tilaus Hostaan Oy:n sivuille (ohjeet alla)
 • Ottaa palvelu käyttöön heidän ohjeidensa mukaisesti ja luoda/siirtää sähköpostit heidän työkaluillaan tai pyytää siirtoa heidän asiakaspalvelustaan
 • Webmail-kirjautumisosoite muuttuu Hostaan Oy:n palveluun
 • Lisäksi jos käytössä on erillinen IMAP-sähköpostiohjelma (Outlook, Thunderbird, Mac Mail tms.) näiden asetuksiin tulee asiakkaan itse päivittää uuden palvelimen tiedot Hostaan Oy:n ohjeiden mukaisesti
Huolehdimme täältä käsin Hostaan Oy:n kanssa yhteistyössä tarvittavista verkkotunnusten sähköpostiohjausten tekemisestä, jolloin sähköpostiliikenne saadan siirtymään uudelle palvelimelle jouhevasti. Sähköpostiliikenteen siirtymiseksi palvelimelta toiselle on kuitenkin varattava noin yksi arkityöpäivä.
 
HUOM! Olemme myös neuvotelleet Hostaan Oy:n kanssa kampanjaedun atFlow-sähköpostiasiakkaillemme, jossa Hostaan Oy siirtää maksutta myös asiakkaan sähköpostilaatikoiden sisällöt uudelle palvelimelle asiakkaan niin pyytäessä (normaalisti tuntihintaista työtä). Kampanjaetu edellyttää nykyisten sähköpostitunnusten toimittamista tilauksen yhteydessä Hostaan Oy:lle.

Miten asiassa tulee edetä?

Asiaan kannattaa reagoida mahdollisimman pian, mutta aivan viimeistään heti vuoden 2024 alussa. Halutessanne siirtää nykyiset sähköpostipalvelut Hostaan Oy:lle, toimi hyvissä ajoin seuraavasti:
 
  1. Varmista ensimmäiseksi siirrettävien sähköpostilaatikoiden määrä ja koon tarve ja valitse sopiva palvelu. Sähköpostipaketit on esitelty osoitteessa https://www.hostaan.fi/sahkoposti/. Mikäli myös haluat, että Hostaan Oy siirtää nykyisten sähköpostilaatikoiden sisällön samassa tilauksen käsittelyn yhteydessä, selvitä myös olemassa olevien laatikoiden käyttäjätunnukset ja salasanat valmiiksi.
    
  2. Kun olet valmis siirtymään, tilaa sopiva sähköpostipalvelu osoitteesta http://tilaus.hostaan.fi.
    
   • Valitse: "Hoidan verkkotunnuksen rekisteröinnin/siirron itse" ja syötä kenttään domaininne (sähköpostiosoitteen loppuosa)
   • Täytä tilauslomake ja valitse "Tarvitsen vain sähköpostipalvelun domainilleni" ja sopivin palvelu (Email Lite, Email Super tai Email Business).
   • Jos tarvitset useampia tai suurempia sähköpostilaatikoita, voit tilata lisälaatikoita tai lisää kokoa Lisäpalvelut-kohdasta. Kysy tarvittaessa meiltä tai Hostaan Oy:ltä suositusta sopivasta paketista.
   • Valitse "Olen uusi asiakas" ja syötä yrityksenne yhteys- ja laskutustiedot
   • HUOM! Kirjota tilauslomakkeen viimeiseen sivuun Mahdolliset lisätiedot tilaukseen liittyen -kenttään seuraavat tiedot: "Domain jää atFlow:n nimipalvelimille, josta sähköpostiliikenteen saa ohjata avattavaan palveluun heti" (tai kirjoita myöhempi päivämäärä.
   • Lisäksi jos haluat, että Hostaan Oy siirtää sähköpostilaatikoiden sisällön puolestasi avattavaan palveluun, syötä tähän samaan kenttään kaikki sähköpostilaatikot ja niiden salasanat, jotka tulee palveluun siirtää. Vaihtoehtoisesti voit tehdä siirrot myös myöhemmin itse Hostaan Oy:n työkaluilla.
     
  3. Tilauksen tehtyäsi saat pian ohjeviestit sähköpostiisi ja Hostaan Oy huolehtii palvelun avaamisesta, atFlow domainin sähköpostiohjausten tekemisestä sekä niin valittaessasi Hostaan myös tuo sähköpostisisällön heidän palveluunsa. Siirryt heidän sähköpostiasiakkaakseen ja saat jatkossa laskun valitsemastasi sähköpostipalvelusta suoraan heiltä, heidän palveluhinnastonsa mukaisesti.
Hostaan Oy:n palveluihin, hinnoitteluun ja käyttöehtoihin voi tutustua etukäteen heidän kotisivuillaan https://www.hostaan.fi/.