26.03.2020

Apua matkailutoimijoille Business Finlandin tarjoamasta liiketoiminnan kehitysrahoituksesta

Koronavirustilanteen vuoksi Suomen matkailutoimijoiden polusta on tullut erittäin kivinen kulkea. Mutta nyt tilanteeseen on tulossa helpotusta: Business Finland tarjoaa liiketoiminnan kehitysrahoitusta muun muassa Suomessa toimiville matkailualan toimijoille ja matkailun oheispalveluiden tuottajille, joiden liiketoiminta on kärsinyt koko maailmaa ravistelevan virustilanteen takia.
T_PLACEHOLDER_IMAGE

Business Finland vastaa matkailun avunhuutoon 

Kun liikkumista ja matkailua on rajoitettu miltei kaikissa maissa ympäri maailman, on aika kääntää katse kehitykseen. Kaikista tilanteen tuomista vaikeuksista ja esteistä huolimatta, liiketoiminnan kehittämiseen keskittyminen voi olla normaaliakin helpompaa. Nyt myös Business Finland on alkanut rahoittamaan kehittämistä, jonka avulla voidaan ratkoa koronaviruksen aiheuttamia ongelmia. Kehittämistoimenpiteet voidaan toteuttaa joko omana työnä tai ostopalveluna. 

Business Finland kertoo, että matkailualan liiketoiminnan kehitysrahoituksen tyypillisiä käyttökohteita ovat selvitykset ja valmistelut, jotka tähtäävät majoitus- ja matkailupalvelujen kehittämiseen. Lisäksi kehittää voidaan myös niitä matkailuun liitännäisiä palveluita, jotka kärsivät matkailun vähenemisestä johtuvista liiketoimintavaikutuksista. 

 

Verkkopalvelulla tukea vaikeisiin aikoihin 

Käytännössä tämä tarkoittaa myös mahdollisuutta investoida verkkopalveluihin, joiden avulla sekä kotimaan että ulkomaiden matkailijat löytävät matkailupalvelusi verkossa. Esimerkiksi verkkokaupan avulla vastaat liiketoimintasi tukemisen lisäksi uusiin markkina- ja asiakastarpeisiin, sillä matkailuun liittyvät palvelut halutaan tänä päivänä ostaa verkosta. Ottamalla verkkopalvelun käyttöösi pidät huolen siitä, että olet valmiina palvelemaan asiakkaitasi tämänhetkisen tilanteen aikana ja etenkin heti sen jälkeen. Nyt jos koskaan on hyvä aika toimia ja aloittaa matkailuliiketoimintasi vieminen verkkoon - ripeällä toiminnalla tuleva verkkopalvelusi on valmiina ohjaamaan kotioloista palaavat matkailijat luoksesi heti kun sen aika jälleen koittaa!  

Toimiva verkkopalvelu on tänä päivänä asiakkaiden vaatimuksesta yksi tärkeimpiä liiketoiminnan työkaluja matkailutoimijalle. Tämä tekee siitä myös yhden suurimmista avuista yrityksen toiminnan kehittämiseen. Kestävän ja asiakkaita palvelevan verkkopalvelun rakentaminen on kuitenkin investointi, jonka tekeminen taloudellisesti vaikeana aikana voi tuntua haasteelliselta. Ulkopuolisen rahoituksen saaminen tämän kehitysaskeleen ottamiseen onkin siis korvaamaton apu myös taloudellisesti tasapainoiselle yritykselle.   

 

Kenelle muille rahoitus on tarkoitettu?

Business Finlandin rahoituspalvelut on tarkoitettu niille Suomessa toimiville pk- ja midcap-yrityksille, joiden liiketoiminta on kärsinyt koronavirustilanteesta, tai joiden toimintaan se on vaikuttamassa. Matkailun ja matkailun oheispalveluiden ohella rahoituspalveluiden asiakkaita ovat luovat ja esittävät alat sekä kaikki toimialat, joiden alihankintaketjun toimintaan tämänhetkinen virustilanne vaikuttaa. 

Rahoitusta ei myönnetä, jos kyseessä on suuri yritys, toiminimi, julkinen organisaatio, säätiö, yhdistys tai ahvenanmaalainen yritys. 

 

Lue lisätietoa kehitysrahoituksesta ja tarkemmat ehdot Business Finlandin verkkosivuilta.

 

Haluatko lähteä kehitysyhteistyöhön meidän kanssamme? 

Lähde kehittämään matkailuliiketoimintaasi vastaamaan tulevaisuuden haasteisiin! Ota rohkeasti yhteyttä asiantuntijaamme ja varaa maksuton esittelyaika  - haluamme auttaa sinua luomaan uusia kasvumahdollisuuksia yrityksellesi.