04.08.2023

Blogi - Tukimuodot

Tiesitkö, että atFlow'lta saat apua myös rahoituksen hakemisessa? Tutustu tukimuotoihin blogipostauksestamme.
Verkkokauppa

Tukimuodot

 

Tarjoamme atFlow’lla apua hankerahoituksen hakemiseen. Kartoitamme asiakkaan kanssa sopivimman hanke- ja rahoitusmuodon, avustamme hakemuksen laatimisessa, sekä olemme tukena ja ohjaamassa raportoinnissa asiakkaan kanssa. Tässä tekstissä esittelemme rahoitushakupalveluitamme ja sitä, kuinka hankerahoituksella saa tehoa liiketoimintaan.  

Innovaatioseteli

Business Finland on Suomen valtion rahoitus- ja kehitysyhtiö, joka tukee suomalaisia yrityksiä ja organisaatioita innovaatioiden edistämisessä ja kansainvälistymisessä. Yksi Business Finlandin rahoitusinstrumenteista on innovaatioseteli, jonka tarkoituksena on auttaa pk-yrityksiä hankkimaan ulkopuolista asiantuntija-apua ja osaamista, esimerkiksi uusien tuotteiden, palveluiden, prosessien tai liiketoimintamallien kehittämiseen. Vuonna 2023 setelin arvo on 6 000 euroa, jonka hakija voi käyttää hankkiakseen asiantuntija-apua valitsemaltaan yritykseltä, esimerkiksi tuotekehitykseen, markkinatutkimukseen, liiketoimintasuunnitelman laadintaan tai vastaavaan asiantuntijatyöhön.

Business Finlandin innovaatioseteli on erityisen hyödyllinen yrityksille, joilla ei ole omia resursseja tietyn innovaation kehittämiseen, vaan tähän tarvitaan ulkopuolista osaamista ja asiantuntijapalveluita. Seteli edistää yrityksen kasvua ja kilpailukykyä, ja toimii kannusteena yhteistyölle ja verkostoitumiselle eri alojen asiantuntijoiden kanssa. Rahoituksen tarkoituksena on edistää suomalaisten pk-yritysten innovaatiotoimintaa ja vahvistaa Suomen asemaa globaalina toimijana.

Yrityksen kehittämisavustus

ELY-keskuksen kehittämisavustus on ensisijaisesti pk-yrityksille suunnattu apuraha, jolla tuetaan yrityksen kokonaisvaltaista kehittymistä sekä luodaan parempia edellytyksiä liiketoiminnalle. Avustus soveltuu niin olemassa olevan kuin yrityksen kannalta täysin uuden liiketoiminnankin kehittämiseen. Avustus soveltuu esimerkiksi uusien markkinoiden ja liiketoimintamahdollisuuksien kartoittamiseen, vienti- ja kansainvälistymismahdollisuuksien parantamiseen tai uusien tuotteiden, palveluiden tai tuotantomenetelmien kehittämiseen.

Avustusta varten yrityksen tulee laatia hankesuunnitelma, joka sisältää suunnitellut toimenpiteet aikatauluineen ja kustannuksineen, sekä hankkeella tavoiteltavat tulokset. Lisäksi vaatimuksena on, että hankkeen tulee auttaa parantamaan kilpailukykyä merkittävästi, sekä erottua yrityksen muusta toiminnasta. Tässä kohtaa astuu kuvioihin atFlow: laadimme kanssasi kehityskohteen, avustamme rahoituksen hakemisessa, sekä ohjaamme ja toimimme apuna raportoinnissa.

Ota yhteyttä ja katsotaan yhdessä, millä kulmalla lähdemme liiketoimintaasi kehittämään!