19.04.2017

AtFlow vinkkaa: Officevibe työtyytyväisyyden mittaamiseen

Kaipaisiko työyhteisösi enemmän rohkeutta palautteen antamiseen? Työtyytyväisyyden kehittämiseen ja mittaamiseen palautetta nimittäin todella tarvitaan.
T_PLACEHOLDER_IMAGE

Välitön suullinen palaute kollegoille on tärkeää, mutta aina kaikista työyhteisöön liittyvistä asioista ei hoksaa, ehdi tai osaa sanoa. Voi myös tuntua, ettei sopivaa kanavaa tai tilaisuutta palautteen antamiseen ole.

Meillä atFlow’lla on käytössämme Officevibe. Se lähettää joka viikko työntekijöillemme viisi työyhteisöön ja -hyvinvointiin liittyvää kysymystä, joihin vastaaminen tapahtuu oletuksena anonyymisti. Kysymyksiä voi myös itse kustomoida tarpeen mukaan. Officevibessa on myös tarjolla useita muita tehtävätyyppisiä ominaisuuksia, jotka kannustavat mm. tutustumaan työtovereihin paremmin.

Positiivisia asioita on usein mukavampi ja helpompi sanoa kuin negatiivisia. Kuitenkin, jotta kehittyminen olisi mahdollista, on myös osattava antaa ja vastaanottaa rakentavaa palautetta niistä asioista, jotka eivät mene nappiin. Hankalien asioiden kasautuminen ei tee työilmapiirille hyvää. Toisinaan kehukin jää sanomatta, vaikka sille olisi ollut aihetta. Officevibe kannustaa erityisesti myös positiivisen palautteen antamiseen. Hyvän palautteen saaminen on aina palkitsevaa ja kannustaa toimimaan mallikkaasti jatkossakin.

Mahdollisuus olla anonyymi sekä tehostaa hyvän palautteen antamista, että madaltaa kynnystä kertoa arkaluontoisemmista asioista, joita ei muuten haluaisi tuoda julki ollenkaan. Suosittelemmekin lämpimästi tutustumaan helppoon ja kätevään Officevibeen. Voit tutustua siihen lisää palvelun verkkosivuilla.

Jos käytössäsi on pikaviestipalvelu Slack, voit ladata integraation, joka yhdistää sen toimimaan yhdessä Officeviben kanssa. Kun kyselyihin vastaamiseen kannustaa siellä, missä työyhteisö muutenkin kommunikoi, käyttö helpottuu ja tehostuu entisestään.