Vyy.fi

Vyy näyttökuva
Asiakas
Vaasan yliopiston ylioppilaskunta
Projektista
Ylioppilaskunnan näyttävä tiedotuskanava
Verkkosivusto

Asiakas

Vaasan yliopiston ylioppilaskunta, eli VYY on vuonna 1968 perustettu opiskelijoiden oma yhteisö, joka edustaa noin 4200 Vaasan yliopiston opiskelijaa sekä valvoo heidän etuaan paikallisesti ja valtakunnallisesti. VYY toimii aktiivisesti sekä kampuksella yliopiston sisällä että Vaasan kaupungissa. VYY pyysi meitä apua kokonaisvaltaiseen verkkosivujen uudistamiseen tiedon jakamisen ja käyttäjäkokemuksen parantamiseksi.

 

Haaste: Vanhentuneiden verkkosivujen uudistus nykyaikaan

VYY:n aikaisemmat sivut olivat vanhentuneet ja rakenteeltaan monimutkaiset, mikä vaikeutti tiedon jakamista opiskelijoille ja yhteistyökumppaneille. Uudistuksen lähtökohtana olikin se, että sivut suunniteltaisiin käyttäjälähtöisesti palvelemaan entistä paremmin yliopiston opiskelijoita.

 

Ratkaisu: Enemmän käyttäjälähtöisyyttä ja vähemmän vaivaa

Toteutimme Vaasan yliopiston ylioppilaskunnalle käyttäjälähtöisen, nopean ja visuaalisesti ylioppilaskunnan ilmeeseen sopivan sivuston omalla Dataflow-alustallamme. Sivusto on tietopainotteinen, sillä tarkoituksena on palvella ensisijaisesti ylioppilaskunnan 4200 yliopisto-opiskelijaa, mutta myös ylioppilaskunnan piirissä toimivia järjestöjä ja muita sidosryhmiä ja yhteistyökumppaneita.

Kokonaisvaltaisen uudistuksen ansiosta:

  • ajankohtaista tietoa on helppo löytää ja jakaa eteenpäin
  • sivut ovat rakenteeltaan selkeät ja käyttäjälähtöisyyden lisäämiseksi käyttäjäryhmittäin profiloidut 
  • sivujen päivittäminen on vaivatonta, ja koko henkilökunta voi tarvittaessa osallistua sivujen päivittämiseen

 

Tulokset: Kattava uudistus tuo helppoutta VYY:n ja opiskelijoiden arkeen

Uusien verkkosivujen ansiosta tiedonjako VYY:n ja sen sidosryhmien välillä on parantunut merkittävästi. Etenkin sivuton käyttäjille on tuotu lisäarvoa sivujen helpolla käytettävyydellä: ajankohtaisen tiedon saatavuus, helppo yhteydenotto ja sivujen päivittäminen aikaa säästävästi tukevat jatkossa VYY:n toimintaa opiskelijoiden edustamisessa ja yhteistyötä muiden sidosryhmien kanssa.


Tutustu myös blogikirjoituksiimme

26.05.2020

Yrittäjän viisi ohjenuoraa verkkokaupan perustamiseen

Jos olet suunnittelemassa verkkokaupan perustamista, niin nappaathan tässä blogikirjoituksessa jaetut ohjeet korvan taakse!
31.03.2020

Mitä yrityksesi digitaalinen mökkitie kertoo tarjoamastasi palvelusta?

Millaisessa kunnossa on matkailuyrityksesi virtuaalinen mökkitie? Onko saapuminen matkailupalveluidesi luokse...
25.03.2020

Viikko etätyöskentelyä takana. Mitä olemme oppineet?

Kun maailma on pysähtynyt raiteilleen, ja toimiston tohina on siirtynyt kotikonttorien kuhinaan, tulee väistämättäkin...

Jutellaanko lisää?

Jätä yhteydenottopyyntö, vastaamme sinulle mahdollisimman pian