05.04.2022

Opas hakukoneoptimointiin

Hakukoneoptimoinnilla kasvatat näkyvyyttä verkossa ilman maksullista mainontaa. Hakukoneoptimointi sopiikin kaikille verkossa lisää kävijöitä ja tunnettuutta tavoitteleville yrityksille. Katso vinkit hakukoneoptimointiin alapuolelta ja lataa maksuton opas itsellesi talteen.
Opas hakukoneoptimointi

Hakukoneoptimoinnilla ohjaat asiakkaat luoksesi

Hakukoneoptimointi eli SEO (Search Engine Optimization) tarkoittaa toimenpiteitä, joilla parannetaan yrityksen verkkopalvelun sijoitusta hakukoneiden hakutuloksissa, kun käyttäjä etsii tietoa tietyllä hakusanalla. Niin verkkosivut kuin verkkokaupatkin kilpailevat näkyvyydestä hakukoneissa, sillä yrityksesi sijainti Googlessa on yhtä tärkeää kuin kivijalkaliikkeen sijainti. Sijoittuminen hakukonetuloksien kärkisijoille kasvattaa sekä yrityksen tunnettuutta että sivuston kävijämääriä, sillä käyttäjät valitsevat kohteekseen tyypillisesti ensimmäiset hakukoneen ehdottomat sivustot. Ylimpiin hakutuloksiin myös luotetaan eniten.  

Hakukonenäkyvyyden merkittävyyden vuoksi perusasioiden tietäminen on hakuoptimoinnista suotavaa, jos olet aloittamassa tai kehittämässä verkkopalvelua, jotta osaat hakuoptimoida itse tai pyytää hakukoneoptimointia palveluntarjoajalta.

 

Tästä oppaaseen

 

Oppaan sisältö

   1. Avainsanatutkimuksen tekeminen

  2. Avainsanojen mietintä

   3. Metaotsikon ja -kuvauksen kirjoittaminen

   4. Sisällön luominen

   5. Avainsanojen sisällyttäminen

   6. Linkkien ja sivuston rakenteen huomioiminen

   7. Hakukonenäkyvyyden testaaminen

      8. Analytiikan seuraaminen