Julkaistu: 19.06.2017

UI/UX Designerina parasta on nähdä lopputuloksessa oma kädenjälki

Jenni Ryynänen (Medianomi, AMK) ja Anne Voutilainen (Graafinen suunnittelija, AMK) vastaavat atFlow’n visuaalisen suunnittelun tehtävistä.

UI/UX Designerit Jenni Ryynänen ja Anne Voutilainen

Tie visuaaliseen työhön on sekä Annella että Jennillä kulkenut luonnollista reittiä omia vahvuuksia ajatellen. Esimerkiksi piirtäminen on etenkin nuorempana kuulunut kummankin elämään.
”Olen usein saanut palautetta, että olen lahjakas ja visuaalista hommaa pitäisi ruveta tekemään työkseen. Aluksi ajattelin, etten halua tehdä harrastuksesta työtä, mutta nyt tiedän, että tämä on mun juttu, enkä voisi kuvitella tekeväni muuta työtä”, Anne kertoo.
”Itselläni ajatus uraan taas lähti siitä, missä olen hyvä. Esimerkiksi lukiossa opiskelin paljon kuvataidetta. Kuulin sitten medianomikoulutuksesta, joka kuulosti mulle sopivalta, siitä se lähti”, Jenni jatkaa.

Verkkosivujen ulkoasutrendit ja tekniikka muuttuvat tiuhaan. Alan toimijan merkittävimpiin vaatimuksiin kuuluukin tietojen ja osaamisen päivittäminen kilpailukyvyn säilyttämiseksi.
”Ideoiden löytymiseen auttaa oma aktiivisuus verkossa. Etenkin Pinterest on kovassa käytössä. On myös hyvä, kun on kollega vieressä, jonka kanssa voi vaihtaa ajatuksia”, Jenni kertoo omista metodeistaan ajan tasalla pysymiseen.
”Myös esimerkiksi awwwards.com on hyvä sivusto ideoiden etsimiseen ja inspiroitumiseen. Kannattaa myös seurata muiden alan toimijoiden sivuja. Vapaa-ajallakin kiinnitän huomiota kaikkiin visuaalisiin toteutuksiin sanomalehtimainoksista lähtien. Kun näen jotain hienoa, mitä haluaisin itsekin kokeilla, otan sen talteen”, Anne jatkaa.

 

AtFlow’n uudistetussa ilmeessä jotain vanhaa ja jotain uutta

Anne ja Jenni ovat suunnitelleet atFlow’n uudistuneen graafisen ilmeen. Nykyinen logo on Annen käsialaa.
”Edellinen logo kaipasi päivitystä, mutta en tehnyt siitä täysin uudenlaista. Piti säilyttää tietty tuttuus, joka välittyy muotokielestä ja vihreästä väristä. Logon @-merkkiä muistuttavaa liikemerkkiä pelkistettiin, ja sitä muokattiin selkeämmäksi ja modernimmaksi”, Anne kertoo logon ideointiprosessista, josta riittäisi varmasti asiaa oman blogitekstinsä verran.
”Nykyinen graafinen ilme on vakavasti otettavampi. Vanha vihreän sävy oli räikeämpi, mutta koska atFlow on tunnettu vihreästä aina, se haluttiin säilyttää hieman hillitympänä”, Jenni jatkaa.
”Ollaan siis tehty eräänlainen ryhtiliike, niin graafisessa ilmeessä kuin viestinnässä ylipäätään. Uuden ilmeen myötä atFlow kasvoi ikään kuin murrosikäisestä aikuiseksi”, Anne tiivistää yrityksen johtoa lainaten.

 

UI/UX Designerit mukana sekä asiakasprojekteissa että atFlow’n omassa markkinoinnissa

Yleisesti verkkosivujen ulkoasua suunniteltaessa on tärkeintä, että ajatukset kohtaavat asiakkaan kanssa.
”Emme voi aina automaattisesti tehdä juuri niin kuin itse haluaisimme, mutta tietysti esittelemme perustellen parhaaksi näkemämme ratkaisut”, Jenni kertoo. Ulkoasu ei saa mennä käytettävyyden edelle.
”Sivustosta täytyy tulla asiakkaan näköinen ja oman asiakkaan lisäksi täytyy miettiä myös asiakkaan asiakkaita. Ei voi käyttää hienoa efektiä, vaikka se olisi kuinka hieno, jos se ei palvele loppuasiakkaan tarvetta”, Anne jatkaa.

AtFlow’n ehdottomana vahvuutena on se, että visuaaliset suunnittelijamme eivät ole pelkästään graafikoita, vaan ovat viralliselta titteliltään UI/UX Designereita, jotka taitavat myös HTML- ja CSS-koodit. Layout suunnitellaan aina tekniikkaa miettien niin, että koodin toteutus onnistuu juuri niin kuin layout on suunniteltu.
”Haluan aina pyrkiä parhaaseen tulokseen”, Jenni kertoo. Kumpaakin yhdistää myös jatkuva halu kehittyä vielä paremmaksi.
”Vahvuuksiani ovat tarkkuus ja huolellisuus. Haluan tehdä mahdollisimman hyvää jälkeä. Hifistely kuuluukin piirteisiini, niin hyvässä kuin pahassa”, Anne pohtii.

Annen ja Jennin päivittäiset työtehtävät vaihtelevat asiakasprojektien ulkoasusuunnittelusta ja koodauksesta markkinoinnin graafisiin toimeksiantoihin. UI/UX Designerit ovat tiiviissä yhteistyössä Web Developereiden kanssa, jotta ulkoasun ja tekniikan yhdistäminen onnistuisi saumattomasti. Anne on myös mukana QA-tiimissä, joka tehtävänä on laadun valvonta ja takaaminen atFlow’n tuotannoissa.

”Työssä parasta on, kun pääsee näkemään oman käden jäljen, suunnitelmista valmiiseen lopputulokseen. Kun tuntee olevansa omalla alalla, niin työ on kiinnostavaa. Myös tietty joustavuus, kun voi suunnitella omaa työskentelyään tuo työhön lisää mielekkyyttä”, Anne ja Jenni kertovat.
”Työ on myös sopivan monipuolista. Työkaverit ovat huippuja ja ilmapiiri on kannustava. Aina pääsee oppimaan uutta”, Jenni summaa.

 

Lue myös aiemmat osat

Hyvä myyjä vastaa asiakkaan tarpeeseen

AtFlow’n kehityspalvelut tarjoavat palveluiden kehitystyötä

Projektien parissa jokainen päivä on erilainen

Käytämme tällä sivustolla evästeitä parantaaksemme käyttökokemustasi. Jatkamalla sivuston käyttöä hyväksyt evästeiden käytön