Makuvankkuri.fi

Kategoria
Projektista

Herkkuja suoraan kotiovelle - verkkokauppatilaaminen ei tämän helpommaksi muutu!

Verkkosivusto

Karjalaiset Vankkurit Oy on pohjoiskarjalainen yritys, jonka alla toimii kaksi eri liiketoimintaa: Makuvankkuri ja Vankkurin Jäätelö (Jäätelövankkuri). Makuvankkurin liiketoimintaan kuului alun perin vain kauppa-auto, joka kulki pitkin Pohjois-Karjalan kyliä ja kaupunkeja kuljettamassa alueen pientuottajien tuotteita tiloilta suoraan asiakkaiden nautittavaksi. Vankkurin Jäätelö puolestaan valmistaa omalla meijerillään maukasta, aidoista raaka-aineista tehtyä jäätelöä. Pientuottajien tukeminen, luomutuotettu lähiruoka, puhtaus ja eettisyys ovatkin yrityksen keskeisiä arvoja, jotka ovat kulkeneet vankkurin mukana vuosien ajan. 

 

Haaste: Uutta makua liiketoiminnan kehittämiseen ja poikkeusajan asettamien esteiden ylittämiseen

Kevään 2020 poikkeusaika toi eteen uudenlaisia haasteita useille eri alojen yrityksille. Samalla se myös haastoi yrityksiä kiinnittämään huomiota liiketoimintaansa uusista näkökulmista ja etsimään kehityskohteita sekä vaihtoehtoisia toimintatapoja. Myös Makuvankkurin tuli muuntaa liiketoimintaansa uuteen tilanteeseen. Näin perinteisen kauppa-auton rinnalle syntyi idea verkkokaupasta.

 

Ratkaisu: Verkkokauppa liiketoiminnan lippuvankkurin tueksi

Makuvankkurin yrittäjä sai käyttöönsä atFlow’n vuonna 2019 PIKES:ille (Pielisen Karjalan Kehittämiskeskus Oy) myöntämän lahjakortin, joka oikeutti palveluihimme 1000 € edestä. Tämä oli loistava lähtökohta lähialueen pientuottajia tukevan verkkokaupan pystyttämiselle. Verkkokauppa tarjoaa nyt joustavia mahdollisuuksia kaupankäyntiin, kuten: 

  • Kuluttajat pystyvät tilaamaan tuotteet verkosta suoraan kotiovelle – verkkokauppatilaaminen ei tämän helpommaksi muutu!
  • Yrityshenkinen, veikeä ulkoasu ja selkeä rakenne 
  • Saatavilla olevat tuotekategoriat ovat jatkuvasti esillä helppoa navigointia varten 
  • Informaation ja tarkempien tietojen jakaminen tuotteista ja tuottajista on nyt entistä helpompaa 
  • Ajankohtaisten uutisten, kuten poikkeusaikataulujen jakaminen on nyt kauppiaalle helppoa ja myös asiakkaat löytävät tiedon heti etusivulta ilman turhia klikkauksia 
  • Yhteydenotto ja kysymyksien esittäminen on näppärää sivustolla olevan yhteydenottolomakkeen kautta 
  • Asiakas voi myös luoda sivustolle tunnukset, jolloin jokaisen tilauksen tekeminen hoituu nopeasti ja vaivattomasti, kun tiedot ovat tallessa

 

Hyödyt: Manuaalisesti tehtävän oheistyön väheneminen ja asiakaskunnan laajentuminen

Makuvankkurin tuotteet olivat aiemmin ostettavissa vain kauppa-autosta, satunnaisista lähiseudun marketeista, putiikeista ja suoraan tuottajilta, mikä rajasi ostajakuntaa luonnollisesti potentiaalista pienemmäksi. Uusi verkkokauppa mahdollistaa tuotteiden myynnin uusille asiakkaille ja asiakasryhmille, vaikkakin lähialueiden asukkaita ja niillä vierailijoita edelleen tavoitellen. Laajentunut asiakaskunta sekä helppo tilaaminen merkitsevät usein menekin paranemista, yksittäisen asiakkaan tekemien tilausten välien tihentymistä sekä kokonaisvaltaista tilausmäärien kasvua. Näin ollen myös Makuvankkurin uusi verkkokauppa tähtää liikevaihdon kasvuun. 

Tilausten tekeminen uuden verkkokaupan kautta vähentää manuaalisesti tehtävän työn määrää, sillä kauppiaan ei tarvitse vastaanottaa tilauksia puhelimitse tai sähköpostitse. Tämä tarkoittaa myös sitä, että ne kirjautuvat suoraan järjestelmään helpottamaan tuote- ja varastonhallintaa. Hyvä verkkokaupparatkaisu tuo siis hyötyä niin Makuvankkurille kuin sen asiakkaillekin!

 

Tulokset: Kauppa-auton ja kehityksen kyydissä pysytään edelleen, vauhti vain kiihtyy

Uusi verkkokauppa antaa omalta osaltaan loistavat puitteet yrityksen tulevaisuuden kehitystä ja kasvua varten. Muuttuva kaupankäynti ja asiakaskunnan toiveet ja tarpeet voidaan nyt ottaa huomioon, ja mukauttaa verkossa tapahtuvaa liiketoimintaa sen mukaan. Pistäydy sinäkin tutustumassa ja tilaamassa itsellesi herkkuja kaikille aisteille Makuvankkurin maittavasta tarjonnasta!

Kiinnostuitko tarinasta tai haluatko kuulla lisää?

Ota meihin yhteyttä

Tutustu myös blogikirjoituksiimme

26.05.2020

Yrittäjän viisi ohjenuoraa verkkokaupan perustamiseen

Jos olet suunnittelemassa verkkokaupan perustamista, niin nappaathan tässä blogikirjoituksessa jaetut ohjeet korvan taakse!
31.03.2020

Mitä yrityksesi digitaalinen mökkitie kertoo tarjoamastasi palvelusta?

Millaisessa kunnossa on matkailuyrityksesi virtuaalinen mökkitie? Onko saapuminen matkailupalveluidesi luokse...
25.03.2020

Viikko etätyöskentelyä takana. Mitä olemme oppineet?

Kun maailma on pysähtynyt raiteilleen, ja toimiston tohina on siirtynyt kotikonttorien kuhinaan, tulee väistämättäkin...

Pyydä demoa tai jätä yhteydenottopyyntö!

Jutellaan yhdessä, kuinka yrityksesi voisi hyötyä asiantuntijapalveluistamme