UEF - Connect

uef connect näyttökuva
Projektista
uefconnect.uef.fi - Löydä henkilö tai tutkimusryhmä
Kategoria
Tagit

Asiakas

Vuonna 2010 perustettu Itä-Suomen yliopisto on yksi Suomen suurimmista tiedeyliopistoista, joka tarjoaa opetusta yli 100 pääaineessa. Tiedekuntia yliopistolla on yhteensä neljä: filosofinen tiedekunta, luonnontieteiden ja metsätieteiden tiedekunta, terveystieteiden tiedekunta sekä yhteiskuntatieteiden ja kauppatieteiden tiedekunta. Yliopiston kampukset sijaitsevat Joensuussa ja Kuopiossa. Opiskelijoita on noin 15 500 ja toimihenkilöitä 2 500.  

Itä-Suomen yliopisto kouluttaa uusia taitajia yhteiskunnan eri sektoreille. Yliopisto tuottaa jatkuvasti uutta tietoa, osaamista ja innovaatioita tarjotakseen ratkaisuja maailmanlaajuisiin haasteisiin monitieteisen tutkimuksen, yhteistyökumppanuuksien ja koulutuksen avulla. Yliopistossa tehtävä tutkimus onkin tunnustettu kansainvälisesti korkeatasoisena ja vaikuttavana.  

 

Haaste: Satoja tutkijoita ja tutkimusryhmiä ilman verkkonäkyvyyttä 

Itä-Suomen yliopistossa toimii satoja eri tutkimusalojen tutkijoita ja tieteidenvälisiä tutkimusryhmiä, joiden löytäminen oli aikaisemmin lähestulkoon mahdotonta yliopiston omien verkkosivujen tai muiden verkkopalveluiden kautta. Lisäksi tekniikka, jolla yliopiston verkkosivut ovat toteutettu, osoittautui laajemman hakupalvelun toteuttamisen kannalta joustamattomaksi; alustan teknilliset rajoitteet ja massiivinen sivustokokonaisuus estivät hakupalvelun lisäämisen sivustolle. Tarjotakseen mahdollisimman nopean tietokanavan yhteistyökumppaneilleen, sidosryhmilleen ja tutkimuksesta kiinnostuneelle yleisölle, nousi ainoaksi ratkaisuksi oman erillisen verkkosivukokonaisuuden perustaminen. Samalla prosessi uudenlaisen hakupalvelun kartoitukseen lähti määrätietoisesti käyntiin. 

 

Ratkaisu: Täysin uudenlainen hakupalvelu sosiaalisen median elementeillä tutkimusmaailmalle 

Kehitimme tiiviissä yhteistyössä Itä-Suomen yliopiston kanssa uudenlaisen hakupalvelun, jonka tärkeimpänä lähtökohtana oli tarjota mahdollisimman toimiva ratkaisu yliopiston haasteisiin. Mobile First -ajattelulla suunniteltu verkkosivu huomioi ennen kaikkea mobiilikäyttäjät ja heidän tarpeensa ketterästi toimivasta hakupalvelusta. Lisäksi verkkosivusta on tehty graafisesti houkutteleva, elävä ja helppokäyttöinen, jotta sen käyttäminen onnistuisi kaikilta käyttäjiltä luontevasti. Verkkosivun tärkeimpiä ominaisuuksia ovat: 

  • Kuin sosiaalinen media: jokainen tutkija pääsee päivittämään omaa profiiliaan ja ryhmätietoja omalla sähköpostiosoitteella, jolloin vältytään ylimääräisiltä kirjautumistunnuksilta. 
  • Mobiilikäyttäjät edellä suunniteltu verkkosivusto toimii jouhevasti kaikenkokoisilla päätelaitteilla. 
  • Monipuoliset ja ajantasaiset tiedot tutkijoista ja tutkimusryhmistä. 
  • Laajat hakutoiminnot nopeuttavat haluttujen kohteiden löytämistä joko nimen, työnimikkeen, laitoksen tai avainsanan mukaan.  
  • Sivuille lisätty käyttäjätietokanta ja hakemistopalvelu Active Directory (AD) mahdollistaa keskitetyn resurssien jakamisen käyttäjille ja sovelluksille. 
  • Hakupalvelussa käytettyjä elementtejä voidaan jatkossa käyttää hyväksi myös muilla yliopiston WordPress -sivustoilla, kuten Kamussa ja Hae yliopistoon -palvelussa. 

 

Hyödyt: Helppoa löydettävyyttä ja tiedonjakoa samassa paketissa 

Vuonna 2018 Itä-Suomen yliopisto otti käyttöönsä tämän WordPress-alustalle toteutetun hakupalvelun, jolla kaikki tarvittava tutkijoiden ja tutkimusryhmien tiedonhallinnointi voidaan nyt hoitaa missä ja milloin vaan, jopa omalta kotisohvalta käsin. Oman loppusilauksensa tuo verkkosivun helppokäyttöinen ja selkeä järjestelmä, jonka kautta tietojen päivitys ja lisääminen onnistuu vaivattomasti. 

  • Nopea ja helppokäyttöinen hakupalvelu yliopiston tutkijoista ja tutkimusryhmistä tukee yhteistyökumppanuuksien solmimista ja yliopiston osaamisen esittelyä. 
  • Yhteinen ja yhtenäinen tietopankki nopeuttaa käyttäjien tiedonhakua, ja tiedot myös pysyvät tallessa samassa paikassa. 
  • Rutiinitehtävien nopeuttaminen säästää aikaa ja resursseja muihin työtehtäviin. 

 

Tulokset: UEF-Connect – nimensä veroinen hakupalvelu 

Connect on nimensä veroinen hakupalvelu yliopiston yhteistyökumppaneille, sidosryhmille ja tutkimuksesta kiinnostuneelle yleisölle, joka yhdistää ja luo verkostoja – aivan kuten sosiaalinen media. Palvelu avulla välitetään tietoa sekä helpotetaan verkkopalvelun käyttäjien oikeanlaisen yhteistyökumppanin löytämistä. Jatkossa kumppanuuksien solmiminen onnistuukin huomattavasti tehokkaammin helpon löydettävyyden ja aina ajankohtaisten tietojen ansiosta.


Tutustu myös blogikirjoituksiimme

26.05.2020

Yrittäjän viisi ohjenuoraa verkkokaupan perustamiseen

Jos olet suunnittelemassa verkkokaupan perustamista, niin nappaathan tässä blogikirjoituksessa jaetut ohjeet korvan taakse!
31.03.2020

Mitä yrityksesi digitaalinen mökkitie kertoo tarjoamastasi palvelusta?

Millaisessa kunnossa on matkailuyrityksesi virtuaalinen mökkitie? Onko saapuminen matkailupalveluidesi luokse...
25.03.2020

Viikko etätyöskentelyä takana. Mitä olemme oppineet?

Kun maailma on pysähtynyt raiteilleen, ja toimiston tohina on siirtynyt kotikonttorien kuhinaan, tulee väistämättäkin...

Kiinnostuitko?

Jätä yhteystietosi niin otamme yhteyttä

Joonas Karvinen
Joonas Karvinen
Myyntipäällikkö