Kymenlaaksonyt.fi

"Hyvännäköinen ja helppokäyttöinen tapahtumasivusto houkuttelee tapahtumien hakijoita, mutta helpottaa myös tapahtumanjärjestäjiä tapahtumatietojen jakamisessa."
Kymenlaaksonyt.fi logo
Tea Salonsaari
Verkkotiedottaja
Kymenlaaksonyt

Kymenlaaksonyt on Kymenlaakson kuntien yhteisesti ylläpitämä digitaalinen tapahtumakalenteri, joka kerää yhteen paikkaan Kymenlaakson kärkitapahtumat ja menovinkit. Sivuston taustalla toimivat Cursor Oy, Koivolan kaupunki ja VisitKouvola, jotka pyysivät meitä luomaan sivuston alueen tapahtumien löydettävyyden parantamiseksi. 

 

Haaste: Helposti päivitettävät ja löydettävät tapahtumat samassa kalenterissa

Projektin alussa saimme asiakkaalta selkeät lähtökohdat ja toiveet digitaalisen tapahtumakalenterin rakentamiselle.  

  • Tapahtumatiedot Kymenlaakson alueella olevista tapahtumista haluttiin kerätä yhteiseen tietokantaan
  • Tapahtumasisältöä haluttiin hyödyntää useassa eri verkkopalvelussa, mm. matkailusivustoilla
  • Sisällöntuotanto ja sen ylläpito haluttiin hajauttaa tapahtumajärjestäjille itselleen
  • Tavoitteena oli auttaa asiakasta (matkailija, asukas) löytämään helposti tapahtumasisällöt yhdestä paikasta

 

Ratkaisu: Automaatioilla tototeutettu verkkosivu on helppo kohtaamispaikka 

Toteutimme Cursor Oy:lle, Kouvolan kaupungille ja Kouvola Innovationille modernin tapahtumasivuston, joka keskittää Kymenlaakson alueen tapahtumat yhteen paikkaan helposti selattavaksi kokonaisuudeksi. AtFlow'n omalla tietoalustalla toteutettu sivusto on kohtauspaikka kaikille alueen tapahtumajärjestäjille ja tapahtumista kiinnostuneille.

Kymenlaakson tapahtumasisällöt yhdestä paikasta

Verkkosivuston tavoitteena on paitsi auttaa matkailijoita ja asukkaita löytämään helposti koko Kymenlaakson tapahtumasisällöt yhdestä paikasta, niin myös helpottaa alueen tapahtumien markkinointia.

Automatisoitu jakelu muihin kanaviin

Kymenlaaksonyt.fi on suunniteltu käytettävyys ja selkeys edellä. Tapahtumatiedot hallitaan keskitetysti Matkailun Tietoalustasta, josta tietoa voidaan jaella moniin eri palveluihin kymeenlaaksonyt.fi ohella.

Automatisoitu tiedon kerääminen

Sivusto mahdollistaa palveluun haluttujen tapahtumien, yritysten, palveluntuottajien, kuntien tietojen automatisoidun tiedon keräämisen (esim. yhteystiedot, tulevat tapahtumat, palautteet).

 

Tulokset: Kävijöitä houkutteleva tapahtumakalenteri edistää Kymenlaakson alueen matkailua

Kymenlaaksolle toteutettu sivusto on tehostanut Kymenlaakson tapahtumien ja menovinkkien markkinointia niin paikallisille asukkaille kuin alueelle matkustaville vierailijoille. Yhdestä paikasta löytyvät tapahtumakalenteri helpottaa huomattavasti myös tapahtumanjärjestäjiä tapahtumatietojen jakamisessa toisilleen, mikä edistää vahvaa yhteistyötä alueen matkailun kehittämisessä.