Julkaistu: 25.04.2017

Projektien parissa jokainen päivä on erilainen

Tästä alkaa haastattelusarjamme atFlow’n osaavista työntekijöistä. Ensimmäisessä osassa ääneen pääsevät monitaiturit Jussi Alanen (Technical Specialist, oikealla) ja Joonas Hämäläinen (Head of Projects) projektitiimistä.

Joonas Hämäläinen ja Jussi Alanen projektitiimistä.

Jussi on aloittanut uransa atFlow’lla 2015 huhtikuussa ja hän on työskennellyt pääosin projektien parissa. Aiempaa työkokemusta Jussilta löytyy verkkosivuista sekä verkkokaupoista muun muassa HTML-, PHP-, Javascript- ja jQuery-kielien, tietokantojen (MySQL) sekä Wordpress ja Concrete5-alustan parista. Koulutukseltaan Jussi on tradenomi.

Joonas on atFlow'lla melko tuore vahvistus, sillä hän tuli taloon joulukuussa 2016 johtamaan projektiliiketoimintaa ja osaksi atFlow’n johtoryhmää. Kokemusta IT-alalta ja sen käänteistä Joonaksella on pitkältä ajalta, sillä tietokoneiden parissa puuhailu on kuulunut elämään 5-vuotiaasta saakka.

Vuoden alussa on ollut projektien parissa paljon työtä.
”Viikon aikana työskennellään useiden eri projektien parissa. Perinteisesti viikon alku on kiireisintä ja työmäärä tasoittuu loppuviikkoa kohden”, kuvailee Jussi projektitiimin arkea. Joonas toteaa, ettei osaa kuvailla tyypillistä työpäiväänsä, sillä joka päivä on erilainen. Tehtävät riippuvat paljolti siitä, missä vaiheessa projektit ovat.

”Hallitsen montaa osa-aluetta, löytyy esimerkiksi jonkin verran palvelin-, pilvipalvelu- ja Linux-osaamista”, Jussi vastaa tiedusteluun erikoisosaamisestaan. Parasta työssä hänen mielestään on se, kun saa tehdä sitä mistä pitää mukavassa ja rennossa ilmapiirissä.
”Rauhallisuus, analyyttisyys ja suuren kuvan hahmottaminen”, mainitsee Joonas parhaiksi ominaisuuksikseen. ”Eikä se pitkä IT-puolen historiakaan haitaksi ole.”
Ongelmanratkaisu sekä liiketoiminnan eteenpäin kehittäminen ovat hänen mielestään työn parhaita puolia.

Työn vastapainona Joonas on aktiivinen nuorkauppakamarilainen ja mikäli vapaa-aikaa vielä siitä jää, hän rentoutuu pelaamisen parissa. Myös Jussi harrastaa videopelejä ja lisäksi urheilee kuntosalilla ja pyöräillen.

Vielä lopuksi pyysin herroja tiivistämään atFlow’n kolmeen sanaan.

”Rento, iloinen ja vihreä”, kuvailee Jussi.
”Pieni vihreä ihme”, Joonas toteaa.

 

Lue myös seuraavat osat

AtFlow'n kehityspalvelut tarjoavat jatkuvaa kehitystyötä

Hyvä myyjä vastaa asiakkaan tarpeeseen

UI/UX Designerina parasta on nähdä lopputuloksessa oma kädenjälki

Kun priimaan pyritään, niin hyvä ei riitä - Esittelyssä atFlow'n QA-toiminta

Käytämme tällä sivustolla evästeitä parantaaksemme käyttökokemustasi. Jatkamalla sivuston käyttöä hyväksyt evästeiden käytön