Esteettömyys verkossa –
Saavutettavuudesta hyötyvät kaikki

Mikä on
saavutettava
verkkopalvelu?

Saavutettavuus on digitaalisen maailman vastine esteettömyydelle. Saavutettavalla verkkopalvelulla tarkoitetaan verkkosivustoa tai muuta verkkopalvelua, jota kellä tahansa on yhdenvertaiset mahdollisuudet käyttää huolimatta vammoista tai toimintarajoitteista.

Lainsäädäntö

Saavutettavuusvaatimusten soveltaminen käynnistyy portaittain 23.9.2019. Se tarkoittaa käytännössä sitä, että 23.8.2018 jälkeen julkaistujen julkisen sektorin verkkopalveluiden tulee olla mahdollisimman monelle ihmiselle saavutettavia viimeistään 23.9.2019.

Saavutettavuuden toteutus

Saavutettavan verkkopalvelun tekniikka ja sisällöntuotanto on toteutettu niin, että sen käyttö sujuu ongelmitta myös esimerkiksi näppäimistöllä ja erilaisten avustavien teknologioiden ja laitteiden avulla. Kun saavutettavuuden eteen tarvitaan paljon toimenpiteitä, helpointa on uudistaa koko verkkopalvelu.

Saavutettavuustestaus

Saavutettavuutta voidaan arvioida kansainvälisen WCAG 2.0 -saavutettavuusstandardin avulla. On olemassa useita validaattoreita, joilla verkkopalvelun saavutettavuutta voidaan arvioida, mutta kattavaan saavutettavuustestaukseen tarvitaan kuitenkin kolmannen osapuolen tekemä henkilötestaus.

Miten edetä saavutettavuuden parantamiseksi?

Olemme joensuulainen digitoimisto atFlow Oy ja uudistamme paraikaa asiakkaidemme sivustojen saavutettavuutta. Jos sinäkin kaipaat sparrausta ja tukea verkkopalvelusi saavutettavuuden toteuttamiseen, palvelemme sinua yli 20 digitaalisen huippuosaajan voimin. Soita tai laita viestiä asiantuntijoillemme, niin katsotaan, miten asiaa voidaan sinun kohdallasi viedä eteenpäin.

Jouni Tolvanen, projektijohtaja
050 452 5620, jouni@atflow.fi

Joonas Karvinen, myynti ja kumppanuudet
050 452 4757, joonas@atflow.fi

Lisätietoja saavutettavuudesta

Viimeisimmät blogitekstimme aiheesta
Onko sinun verkkosivusi esteetön eli saavutettava?
Miten voin testata sivustoni saavutettavuutta?

Saavutettavuusdirektiivi
http://vm.fi/saavutettavuusdirektiivi

 

Tarvitsetko verkkosivut, verkkokaupan tai muita tiedonhallinnan palveluita?

Ota yhteyttä oheisella lomakkeella niin keskustellaan lisää!

Haluan, että minuun otetaan yhteyttä

Yhteydenotto koskee:

Käytämme tällä sivustolla evästeitä parantaaksemme käyttökokemustasi. Jatkamalla sivuston käyttöä hyväksyt evästeiden käytön