Julkaistu: 16.05.2017

Favicon personoi sivustosi

Favicon (Favorites icon) on pieni kuvake, joka näkyy sivuston välilehdellä otsikon vieressä ja kun sivusto on kirjanmerkkeihin tallennettuna. Se auttaa sivustoasi personoitumaan ja erottumaan muiden välilehtien seasta. Faviconina käytetään useimmiten yrityksen logoa.

Favicon erottaa sivustosi muista kirjanmerkeistä.

Favicon tekee sivustosta viimeistellymmän ja luotettavamman, sillä mikäli faviconia ei ole määritelty, sen paikalla ei näy mitään tai sen tilalla on vain vakio välilehtisymboli, jonka ulkonäkö vaihtelee selaimesta riippuen. Alla on esimerkki Chrome-selaimen kirjanmerkkipalkkiin tallennetuista sivuista sekä selaimen välilehdistä. Viimeisenä näkyvät identtiset symbolit ovat sivustoja ilman faviconia. Niitä edeltävät kirjanmerkit ovat huomattavasti erottuvampia ja houkuttavampia, eikö vain?

 

Favicon kirjanmerkeissä

 

Favicon välilehdellä

 

Miten favicon tehdään?

Favicon on 16 x 16 pikselin kokoinen .ico-tiedosto. Jotkin selaimet tunnistavat myös .jpg ja .png kuvia, mutta .ico on turvallisin valinta. Mikäli kuvankäsittelyohjelmassasi ei voi tehdä .ico-tiedostoa, saat kuvan muunnettua siihen muotoon useilla sivustoilla, esimerkiksi täällä. Joillain sivustoilla on myös työkaluja, joilla faviconin voi piirtää, mikäli kuvankäsittelyohjelmaa ei ole, esimerkiksi täällä.

Favicon asetetaan paikalleen viemällä se sivustosi palvelimelle sivuston juureen (esim. public_html -kansio). Joidenkin julkaisujärjestelmien hallintapaneelista löytyy valmiina paikka, mihin favicon ladataan.

 


Noora Rautiainen

Noora Rautiainen

Copywriter

Opitko uutta?
Tilaa lisää Uutisflow'lla 

- Sisältää kaikki blogikirjoituksemme, oppaita & tapahtumia

- Ilmestyy kerran kuukaudessa sähköpostiisi

- Voit peruuttaa tilauksen milloin tahansa

Käytämme tällä sivustolla evästeitä parantaaksemme käyttökokemustasi. Jatkamalla sivuston käyttöä hyväksyt evästeiden käytön