Julkaistu: 07.02.2018

Facebook muutti suuntaa – Yritysten kustannuksella

Facebook on tähän mennessä velvoittanut käyttäjänsä näkemään paljon mainontaa. Oli kuluttajan tarkoituksena sitten katsoa kaverin lomakuvia tai viikon trendaavin kissavideo. Nyt tilanne on kuitenkin muuttumassa.

Facebook muutti suuntaa

Tammikuussa 2018 Facebook ilmoitti yhdestä alustan suurimmista muutoksista. Facebookin algoritmimuutokset eivät ole mikään uusi juttu, mutta tällä kerralla suurimpia häviäjiä ovat yritykset. Mitä tämä siis tarkoittaa käytännössä?

 

Liidien hankinta on jälleen hankalampaa

 

Facebookin perustaja Mark Zuckenberg kertoi julkaisussaan käyttäjille, että ”päivityksen julkaisun jälkeen tulet näkemään vähemmän julkista sisältöä yrityksiltä, brändeiltä ja medioilta”. Vaikka tämä saattaa olla Facebook-käyttäjille mieluisa uudistus, on sillä suuret seuraukset muille sisällöntuottajille.

Käyttäjien huomiosta kilpailevat nyt siis mainostajien lisäksi myös kaikki muut kontaktit. Jos yritykselläsi oli juuri harkinnassa uusi mainoskampanja Facebookissa, kannattaa ehkä miettiä asiaa uudemman kerran. Hyviä mainospaikkoja on jaossa paljon rajoitetummin.

 

Miten tästä eteenpäin?

 

Tämä tapaus osoittaa jälleen, että ajan hermolla pysyminen ja muutoksiin reagoiminen on nykyään tärkeämpää, kuin koskaan aiemmin. Se tuskin lohduttaa ketään, joka oli jo kerennyt satsaamaan Facebook-markkinointiin isolla rahalla. Tärkeää on kuitenkin ymmärtää, että kampanjat voivat kaatua moniin muihinkin ongelmiin.

Facebookin muutoksia ei kukaan voi ennakoida. Tärkeää onkin ennakoida ongelmat, joihin itse voit vielä vaikuttaa. AtFlow ja Sandler Training järjestävät 22.2 koulutustapahtuman, joka pureutuu juuri liidien hankinnan ja myynnin ongelmakohtiin. Toisinaan paras tapa reagoida suurempiin muutoksiin on varmistaa, että pienemmät ongelmat eivät pääse yllättämään siinä samalla. Paikkoja on rajoitetusti, joten ilmoittaudu pian.

 

Katso lisää koulutuksesta tästä

 


Santeri Kallio

Santeri Kallio

Marketing Technologist

Opitko uutta?
Tilaa lisää Uutisflow'lla 

- Sisältää kaikki blogikirjoituksemme, oppaita & tapahtumia

- Ilmestyy kerran kuukaudessa sähköpostiisi

- Voit peruuttaa tilauksen milloin tahansa

Käytämme tällä sivustolla evästeitä parantaaksemme käyttökokemustasi. Jatkamalla sivuston käyttöä hyväksyt evästeiden käytön