Julkaistu: 11.04.2017

AtFlow suosittelee: työkalupakki verkkokehittäjälle

Keräsimme kokoon joitakin verkkosivujen kehittämiseen käyttämiämme työkaluja, joita voimme suositella testiin. Listassa on apuvälineitä niin koodin parissa työskenteleville kuin visuaalisen puolen tyypeille. Check them out!

AtFlow suosittelee verkkokehittäjän työkaluja

Google Chrome DevTools

DevTools on lajitelma Chrome-selaimeen sisäänrakennettuja työkaluja verkkopalveluiden kehittämiseen ja virheenkorjaukseen. Työkalut löytyvät Chromen valikosta kohdasta ”More tools” ja ”Developer tools”. Työkalupaneelin saa esiin myös klikkaamalla oikealla hiiren napilla valikosta ”inspect”. Näkyviin aukeaa sivuston lähdekoodi tarkasteltavaksi. DevTools on kätevä väline ongelmakohtien etsimiseen, layoutin tutkimiseen ynnä muuhun lähdekoodin läpikäyntiin. Paneelista löytyy myös painike responsiivisuuden testaamiseen, jolla voit demota miltä sivusto näyttäisi mobiililaitteella.

 

Web Developer

Vaikka googlen DevTools tarjoaa jo hyvän avun, myös selaimessa toimiva Web Developer -lisäosa Firefoxiin, Chromeen ja Operaan on kokeilemisen arvoinen, sillä se menee tarjoamissaan ominaisuuksissa vielä pidemmälle. Moni on kommentoinutkin lisäosaa toteamalla ”Miten olen pärjännyt aiemmin ilman tätä?”.

 

Wappalyzer

Wappalyzer on Chrome- tai Firefox-selaimessa toimiva apuohjelma, joka paljastaa selaamallasi sivustolla käytetyt tekniikat ja järjestelmät. Se havaitsee esimerkiksi sisällönhallintajärjestelmiä, verkkokaupan alustoja, palvelinohjelmistoja, analytiikkatyökaluja ynnä muuta.

 

Gtmetrix.com

Työkalu sivustosi nopeuden kattavaan testaamiseen. Se kertoo sivustosi latautumisen heikot kohdat  ja antaa neuvoja, miten voit parantaa niitä.

 

WhatFont

Oletko joskus nähnyt tyylikkään fontin sivustolla, jota et ole tunnistanut? WhatFont on selaimeen saatava lisäosa, jonka avulla voit nopeasti selvittää mikä fontti on kyseessä. Kun työkalun klikkaa käyntiin, viemällä hiiren fontin päälle, selvität sen nimen.

 

ColorZilla

Kun haluat poimia verkkosivulta tietyn värin nopeasti ja kätevästi, selaimeen ladattava lisäosa ColorZilla toimii mainiosti. Se toimii kuin kuvankäsittelyohjelman pipetti, saat näkyviin värin RGB-arvot ja HEX-koodin suoraan selaimessa.

 

Paletton.com

Paletton on hyvä apuväline silmiä hivelevän väripaletin muodostamiseen esimerkiksi verkkosivuston ulkoasua suunnitellessa.

 

Suurin osa näistä työkaluista on selaimeen asennettavia lisäosia, eivätkä välttämättä toimi joka tilanteessa aivan ongelmitta. Käyttäjäkunta on kuitenkin suuri, joten ilmeneviä virheitä kehitetään ja päivitetään aktiivisesti. Toivottavasti jokin työkaluista herätti mielenkiinnon ja osui tarpeeseesi!


Noora Rautiainen

Noora Rautiainen

Copywriter

Opitko uutta?
Tilaa lisää Uutisflow'lla 

- Sisältää kaikki blogikirjoituksemme, oppaita & tapahtumia

- Ilmestyy kerran kuukaudessa sähköpostiisi

- Voit peruuttaa tilauksen milloin tahansa

Käytämme tällä sivustolla evästeitä parantaaksemme käyttökokemustasi. Jatkamalla sivuston käyttöä hyväksyt evästeiden käytön