07.01.2019

Verkkokauppa Venäjälle kannattaa

Rajojen yli tapahtuva verkkokauppa on houkutteleva mahdollisuus.

Verkkokauppa kasvaa voimakkaasti Venäjällä

Taloustilanteesta huolimatta potentiaalisten asiakkaiden ostovoima on suurempi kuin koskaan ja ulkomaisissa verkkokaupoissa venäläiset kuluttajat käyvät ostoksilla juuri alhaisempien hintojen, laajemman tuotevalikoiman ja tuotteiden korkeamman laadun takia.

 

Venäjällä on potentiaalia

Ulkomainen verkkokauppa kasvaa Venäjällä 40-50 prosenttia vuodessa. Nettiostoksia tekee kuukausittain yli 20 miljoonaa ihmistä ja esimerkiksi hakukone Yandex tavoittaa Venäjällä enemmän ihmisiä kuin yksikään tv-kanava.

 

Suomella on loistava sijainti ja maine

Toimitukset ovat nopeita ja kuljetuskustannukset verrattain edullisia. ”Suomesta saa aitoja ja laadukkaita tuotteita”, venäläiset kuluttajat arvioivat. Suomalaisuutta kannattaa tuoda esiin verkkokaupassa.

 

Ei piraatteja eikä arvonlisäveroa

Suomalaiset eivät kilpaile kiinalaisten hintojen kanssa, mutta Suomesta ei myöskään tule piraatteja. Täältä ostetaan arvostettuja tuotemerkkejä kilpailukykyiseen hintaan. Kansainvälisen verkkokaupan tuotteisiin ei Venäjällä kohdistu arvonlisäveroa eikä alle tuhannen euron kuukausiostoissa tuontitullimaksuja.

 

Mitä huomioida verkkokaupan perustamisessa?

Venäjällä on hyvä huomioida, että englantia puhuvan väestön osuus on alle 10 prosenttia. Yksi helpoimmista tavoista lisätä venäläisten asiakkaiden määrää on tehdä verkkokaupasta venäjänkielinen versio. Verkkokauppa-alustan valinnalla on ratkaiseva merkitys kansainvälistymisen onnistumisen kannalta: alustan pitää tukea eri kieliversioita sekä toimitus- ja maksutapoja.

 

Perustetaan sitten uusi tai päivitetään olemassa olevaa kauppaa, niin verkkokauppa Venäjälle kannattaa!

Pyydä demoa tai jätä yhteydenottopyyntö!

Jutellaan yhdessä, kuinka yrityksesi voisi hyötyä asiantuntijapalveluistamme