Julkaistu: 08.05.2017

AtFlow’n kehityspalvelut tarjoavat palveluiden kehitystyötä

Kehityspalveluiden tekijät Marjo Riikonen ja Marko Kasurinen istahtavat neuvottelutilan sohvalle. Kummankin tie on kuljettanut Karelia-ammattikorkeakoulun media-alan koulutuksesta töihin atFlow’lle.

Marko Kasurinen ja Marjo Riikonen kehityspalveluista

Marko aloitti keväällä 2016, jolloin hän toimi pääosin projektitiimin tehtävissä. Sen jälkeen hän on siirtynyt lähes päätoimisesti kehityspalveluiden pariin. Marjo on toiminut atFlow’lla jo pidempään, hänen aloitettua medianomiksi valmistumisen jälkeen 2012. Matkan varrelle on mahtunut työskentelyä niin projektikoordinaattorina, kuin visuaalisen suunnittelun parissa.

Mitä kehityspalveluiden tehtäviin kuuluu ja millaista työ on?
”Kehityspalvelut tarjoavat jatkuvaa palveluiden kehitystyötä”, kollegat summaavat tiivistetysti.
”Tehtäviin kuuluu sivustojen visuaalista tai teknistä kehitystä. Suunnittelemme sivuston tarpeiden vaatimat toimenpiteet, minkä jälkeen toteutetaan”, Marko kuvailee tyypillistä työpäivää. Tiimi on myös jatkuvassa vuorovaikutuksessa asiakkaiden kanssa.
”On hienoa, kun töitä tehdään pitkään saman asiakkaan kanssa, jolloin oppii tarkastelemaan omaa työtään kriittisesti ja siten kehittymään”, Marjo jatkaa.

”Front-end -puoli alkaa minulla olla jo hyvin hallussa, joten yritän koko ajan kehittää taitoja myös Back-end puolella”, arvioi Marko vahvuuksiaan ohjelmoijana. Tiivistettynä Front-end Developer vastaa sivuston näkyvästä puolesta, eli pääasiassa HTML- ja CSS-koodauksesta. Back-end Developer taas vastaa niin sanotusti taustatoiminnasta, eli esimerkiksi sivuston tietokannoista. Sekä Marko, että Marjo toteavat vahvuudekseen myös visuaalisen suunnittelun.

”Mukavinta on, kun pääsee omalla taidolla ja luovuudella tekemään monipuolista ongelmanratkaisua”, Marko summaa ja Marjo on myös samoilla linjoilla.
”On hienoa, kun pääsee hyödyntämään omaa parasta osaamistaan. Suunnittelu on mukavaa ja hyvin suunniteltua työtä on myös kiva tehdä”, Marjo lisää työnsä parhaiksi puoliksi.

Kun siirryn työaiheista vapaa-aikaan, kumpikin nostavat esille atFlow’n aktiivisen vapaa-ajan toiminnan. On sählyvuoroa, retkeilyä, leffa- ja lautapeli-iltoja. Kaikki toiminta tapahtuu työntekijöiden oman kiinnostuksen ja aktiivisuuden kautta.

Tästä on hyvä edetä viimeiseen kysymykseen: kuinka tiivistätte atFlow’n kolmeen sanaan?
”Ammattitaitoinen, kansainvälistyvä, sulava”, kaksikko pohtii.

 

Lue myös edelllinen osa

Projektien parissa jokainen päivä on erilainen

Käytämme tällä sivustolla evästeitä parantaaksemme käyttökokemustasi. Jatkamalla sivuston käyttöä hyväksyt evästeiden käytön